Pāriet uz galveno saturu
  • BLOGS
  • IN MEMORIAM
  • RESTORĀNU NEDĒĻAS

FOREST

20. marts, 2016 pl. 18:57, Nav komentāru
Lai gan ārā nekas par to neliecina, ir sācies astronomiskais pavasaris, ar ko Jūs arī apsveicu. 
No sākuma domāju, ka varētu izbraukt nedaudz ārpus Rīgas un apciemot nesen Baltezerā atvērto grila restorānu, kur var noēsties visādu lopiņu  gaļu, bet tad nedaudz nobijos un nolēmu turp doties, kad vieta būs jau kārtīgi apdzīvota un visi tur strādājošie būs iejutušies kā nākas.  Rezultātā paliku kur biju un  nolēmu doties uz restorānu Forest, kurš, kā jau daudzi no Jums būs dzirdējuši, ir atdzimis sava priekšteča - Kilimanjaro vietā.

Ja iepriekš šeit nebūtu bijis, iespējams, ka vietas interjers liktos pietiekoši harmonisks, bet par cik biju šeit vēl Kilimanjaro laikā, tad fakts, ka ārēji gandrīz nekas nav mainījies liekās dīvains, pat galda piederumi. Vien afrikāņu stila statuetes ir nomainījuši augi podiņos. Viss pārējais palicis nemainīgs. Ja neskaita, protams, ēdienkarti, kurā krokodila un zebras vietā, tagad ir pīle un jērs. 

Dīvains, protams, šķiet arī fakts, ka neilgi pēc iekļūšanas 2015. gada 30. labāko restorānu topā, šeit mītošais Kilimanjaro aizvērās, lai pēc neilga laika atvērtos atkal, bet nu jau kā Forest. Savā ziņā tas ir apsveicami un, iespējams, ka restorāna īpašnieki sajuta kādas īpašas, citiem nemanāmas vibrācijas, kas lika pārskatīt savu biznesu un pārlikt akcentus uz plašākam klientu lokam saprotamām vērtībām ēdienā.

Lai nu kā tas nebūtu, nemainīgs ir palicis galvenais - jauka apkalpošana, skaists un garšīgs ēdiens un patīkama atmosfēra. 

Par Foresta ģeogrāfisko priekšrocību un neatkārtojamo skatu aiz loga savā apskatā, kādā no "Sestdienas" numuriem  jau rakstīja augsti cienījamais Zirņa kungs, tāpēc vien piebildīšu, ka jā, ja izdodas apsēsties pie loga, tad operas namu var vērot pēc sirds patikas.



Nu ko, ieēdam!

"Krāsnī cepts, medots kazas siers uz maizes tosta ar kreses salātiem, marinētu ķirbi,
ceptām Portobello sēnēm un balzāmetiķa – citronu krēmu 9.90 €"


Vispirms jāsaka, ka priekš karstās uzkodas ēdiens varēja būt siltāks. Siers un sēnes bez pārsteigumiem - labi apcepti un ar nesabojātu garšu. Tosts zem siera ļoti trausls un brīnišķīgi sader ar sieru, padarot to nedaudz maigāku. Trīs miniatūras marinētā ķirbja bumbiņas papildināja ēdienu ar skaistu krāsu, bet varēja būt nedaudz mīkstākas, savukārt sarkanais sīpols, kas  bija nedaudz iemarinēts, skaisti izskatījās uz šķīvja, bet būtu vieglāk sagriežams un baudāms, ja būtu vienkārši sadalīts četrās vai vairāk "daivās", nevis sadalīts pa "slāņiem". Kopumā uzkoda sātīga un neliek vilties.

"Biezā zivju zupa ar tomātiem, kokosriekstu pienu un kraukšķīgi ceptām tīģergarnelēm
11.80 €"


Zivju zupa, ar tomātiem, no kuriem, acīmredzot, iegūta maigi rozā krāsa. Zupā pietiekoši daudz zivju gabaliņu, no kuriem vieni likās kā laša ar nelielu baltvīna piedevu, bet iespējams, ka kļūdos. Zivis bija nedaudz pārvārītas un tāpēc kļuvušas pasausas, savukārt garnelēm nebija ne vainas, lai gan "kraukšķīgi ceptas" tās noteikti bija pirms nokļuva zupā, jo tur viss kraukšķīgums izmirka un palika varbūt vienīgi astēs. Ņemot vērā iepriekšējo skumjo pieredzi ar zupām, jāpiemin, ka šoreiz iepriecināja zupas karstums, bet kompensēt sāls trūkumu nesagādāja nekādas grūtības, jo sāls trauciņš bija uz galda, kas mūsdienās jau ir retums. Kopumā priecājos, jo nobaudīju karstu, lielu, sātīgu zivju zupu, kas attaisnoja savu nosaukumu.

"Brieža gaļas biezzupa ar sakņaugiem un garšaugiem 8.80 €"


Vēl viena zupa. Šī, diemžēl, krietni atpaliek no zivju, lai gan izlasot sastāvu jau biju iedomājies garšu un satura kompozīciju, kas mani aizrāva. Šķīvī bija gan gaļiņa, kas bija ļoti mīksta, gan solītie sakņaugi un garšaugi, vienīgi nevienu no šīm garšām nevarēja just, jo pāri visam bija pārāk "etiķainais" zupas šķidrums. Var būt, ka tas nebija etiķis, bet garša tāda bija gan. Asa un stipra, un tā bija vienīgā garša, ko jutu. Tiešām žēl, jo sapratu, ka doma bija pavisam cita un ja iecerētais būtu izdevies, tad varētu baudīt superīgu, spēcīgu garšu kombināciju, bet ne šoreiz .....

"Pīles krūtiņa ar pastinaku biezeni, sviestā karamelizētiem topinambūriem un mini burkāniem, sarkano sīpolu – brūkleņu džemu un melno plūmju – ruma mērci 17.90 €"


Sāku uzreiz ar galveno. Šī bija labākā, līdz šim ēstā pīles krūtiņa visā Ēstmīļa  publiskās ēšanas vēsturē. Varbūt vēl kāda pusminūte krāsnī un tā būtu ideāla! Kraukšķīga ādiņa un sulīga, nepārcepta gaļa! Aleluya! Pastinaku biezenis - kā jau visi tie biezeņi mūsdienās, sablendēts uz nebēdu un nedaudz padzisis, bet pēc garšās patīkams, nedaudz saldens un ļoti labi iet kopā ar pīli. Mērcīte ar stipru un patīkamu garšu. Nezinu cik un kas tajā bija ar rumu, bet tā bija brīnišķīgs, spēcīgs akcents šajā maigajā ēdienā!

"Grilēts jēra karē piparmētru pulvera apvalkā ar lēni gatavotu un apsvilinātu puravu, “Beluga” lēcām un sarkanvīna – buljona mērci 19.90 €"


Tās jaunās, modernās, dažādu garšu pulveru lietas jēgu līdz galam vēl neesmu atkodis, tāpēc par to atturēšos. Pastāstīšu par to, ko saprotu - par jēru, Jēru ar lielo burtu. Nu tiešām, šī ir tā reize, kad varētu nekautrējoties apraudāties no laimes! Vispirms pārsteidza lopiņa  izmērs, līdz šim saskāros ar to, ka restorānos ar jēru apietās ļoti taupīgi un uz šķīvja bieži vien nenonāk pat puse no šī! Bet tas viss štrunts,  pārgriežot gaļu uz pusēm ieraugu to, ko tik ļoti gaidīju - brīnišķīgu, rozā gaļu, kas bez tam arī brīnišķīgi garšo un ir vislabākās gatavības pakāpes. 
Šajā brīdi bērnišķīgi priecājos pat par burkānu biezeni, kas uz šķīvja izkārtots burkāna formā, nerunājot par lēcām, kas veiksmīgi iekļaujas šajā pasakā, lai gan pēc daudzuma šķiet kā domātas vismaz diviem. Vienīgais ko nesapratu - apsvilināto puravu. Puravs bija tik stiegrains, ka pat sagriezt to bija neiespējami, nerunājot nemaz par ēšanu. Īsāk runājot puravu prom, un tad tas ir izcils, sātīgs un skaists ēdiens! 

"Melnās šokolādes fondants ar meža zemeņu-dzērveņu saldējumu 6.50 € "


Fondants ne visai izdevies. Vidū, vietām masa remdeni auksta, bet vēl pāris minūtes un tas būtu izcils! Pati fondanta garša ļoti laba, bet viss pārējais, kas bija uz šķīvja - teicams. Saldējums krēmīgs ar patīkamu, atsvaidzinošu garšu, bet drupačas ar kaltētām ogām un dzērveņu mērci veido ļoti saskanīgu, dažādu garšu un struktūru kokteili!  Tiešām skaists un garšīgs vakariņu nobeigums, pat neskatoties uz atsevišķām nepilnībām.

Esmu priecīgs, ka nosaukuma maiņa, nav mainījusi galveno, ko novēroju šeit jau iepriekš - kvalitāti, attieksmi, cieņu pret produktu un pret klientu, profesionalitāti un noskaņu. Tas liecina par virzīšanos pareizā virzienā. Šeit uzliek uz šķīvja visu, kas paredzēts, nopietni izturas pret kvalitāti un pasniedz veiksmīgu cenas un daudzuma proporciju.

Tiešām paldies un lai gan visiem ir kur augt, tad kā jau iepriekš teicu - citiem ir jāaug vairāk, bet citiem mazāk. Galvenais tā turēt un noturēties!

Nu ko, gatavojamies vasarai un sākam provēt kūkas. Pataustīsim, kas šajā lauciņā labs vai arī ne tik labs. Iedzersim kādu tasi kafijas un gatavosimies maratonam, jo kaut kādā veidā no tā visa apēstā ir jāatbrīvojas.... 

P.S. Un vēlreiz paldies viesmīlei ... Sandrai, ja nemaldos!


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • NU KO, MĀS, LAIPNI LŪGTA
    3. mar. 2025
  • ĒDNĪCAS LĪMEŅA MALTĪTES RĪGAS RUDENS RESTORĀNU NEDĒĻĀ
    4. dec. 2024
  • NEXT-LEVEL ŠAŠLIKS_iesmi_bistro
    26. okt. 2024
  • Nostaļģija, saulriets manas pasaules malā, nepiepildījies sapnis un, kā jau katru gadu - Pāvilostas Laiva..
    25. aug. 2024
  • BEZTEKSTŪRAS DESIŅAS, BĀRDAINAS MĪDIJAS UN NETĪRAS ROKAS CITRUSOS, JEB KĀ MAN ATKAL MAZLIET NEPAVEICĀS...
    21. jūl. 2024
  • septiņpadsmit (mīnus piecpadsmit) pavasara mirkļi... Rosemarīnē un Koyjā
    11. jūn. 2024
  • 7! B7! (nejaukt ar 007)
    17. mar. 2024
JEBKURAS ŠAJĀ BLOGĀ ESOŠAS FOTOGRĀFIJAS UN TEKSTS VAI TEKSTA DAĻA IR IZMANTOJAMAS PĀRPUBLICĒŠANAI TIKAI AR RAKSTISKU AUTORA ATĻAUJU.
Sadarbības piedāvājumiem - estmilis@inbox.lv