Pāriet uz galveno saturu
  • BLOGS
  • IN MEMORIAM
  • RESTORĀNU NEDĒĻAS

ATVĒRTS-AIZVĒRTS KAM TAS RŪP, JA VIEN GALDĀ ĒDIENS KŪP!

29. nov. 2019, Nav komentāru

Visi, kas uzmanīgi seko līdzi aktualitātēm vietējā sabiedriskās ēdināšanas lauciņā, šī gada sākumā noteikti piefiksēja mulsinošo jaunumu par, tā teikt, pašizmaksas restorāna atvēršanu Rīgā, kur tika solītas maltītes par pašizmaksu, papildus apmaksājot vien ieejas maksu no galviņas, atkarībā no apmeklējuma laika (2–5 EURO). Neskatoties uz visiem pasakainajiem apzīmējumiem, kas tolaik tika veltīti šim jaunatklājumam, vienīgie jautājumi, kas mani patiešām interesēja, bija, cik ilgi? cik lieli? un kā rēķināja? Krietns laiks pagājis, daudz viedokļu dzirdēts. Varētu uzskatīt, ka uz pirmo jautājumu atbildi saņēmu – vismaz 10 mēnešus, bet uz trešo diez vai vispār saņemšu, ja vien neiefiltrēšos vai kāds neizpļāpāsies, bet nolēmu, ka atbildes uz otro varu saņemt ļohka, vien dodoties un uz vietas to nomērot.

Lasīt tālāk »

PĪLES KRŪTIŅA AR NIMBU AP.... JEB DIEVIŠĶĀ GAISMA ST.PETRUSĀ

13. apr. 2019, Nav komentāru

Pat nezinu, vai manā leksikā atradīsies pietiekami daudz pozitīvas nozīmes vārdu šim rakstam! Kaut kā sanāk, ka realitātē tik reti ir, par ko sajūsmināties, ka beigās paliek vien daži vārdi, pamatā krievu valodā, ko universāli var pielietot gan sajūsmas, gan pretējā gadījumā! Tomēr šoreiz mēģināšu paplašināt savu lietojamo pozitīvo vārdu klāstu, lai nejauši neaizskartu kāda lasītāja trauslās inteliģences stīgas un, lai vienkārši patrenētos būt pozitīvam. Pamatoti, protams!

Lasīt tālāk »

ŠMAUKŠANĀS ANATOMIJA VEĢETĀRIEŠU GAUMĒ JEB VIENTIEŠA PIEDZĪVOJUMI PIRMSĀKUMOS. THE BEGINNINGS.

10. mar. 2019, Nav komentāru

Sveiki ļaudis!

Par ko tad parunāsim šoreiz? Nav jābūt baigi attapīgam, lai saprastu, ka atkal kaut kas nav bijis labi, bet šoreiz pie vainas ir visādi citādi nekaitīgie veģetārisma un vegānisma piekritēji, popularizētāji, veselīgā uztura saulītē cēlaji un vispār foršie The Begininnings. Kurš gan nezin viņu veselīgos batoniņus, cepumus, čipsus, dažādos svarīgos pulverīšus, ogas, maisījumus, vegāniskos saldumus un kūkas un vēl viskautko, kas bez tam ir pagatavots "bez pārtikas piedevām, bez transtaukskābēm, bez glutēna un laktozes, bez cukura. Pagatavoti saudzīgajā temperatūras režīmā, maksimāli saglabājot uzturvielas".  Ak dievs, tas izklausās pēc paradīzes... Uzreiz gribu teikt, ka ar visu iepriekšminēto viss ir kārtībā, ja neskaita diezgan augsto cenu par ļoti simpātisku, taču dažreiz maldinoša izmēra iepakojumu, bet arī tas ir arguments tikai tiem, kas gribētu katru dienu un tā pavairāk. Pārējiem, kas atļaujas to visu krietni retāk, teiksim, reizi mēnesī, cena par smuku kastīti ar dažiem cepumiem var nešķist tik nepaceļama.

Lasīt tālāk »

BITĪT KAPOS... JEB SADZĪVISKAS AINIŅAS AR BEIGTU LOPU

2. dec. 2018, Nav komentāru

Šoreiz neesmu īsti uz pļāpāšanas viļņa. Nav jau tā, ka būtu apvainojies vai iegrimis grūtsirdībā. Nē, vienkārši rakstu tomēr par ēdienu un šī reiz ir tā reize, kad viss cits būtu lieks. Pats ēdiens jau deva tik daudz vielas rakstīšanai, ka gandrīz būtu lieki ko piebilst...
Švaks ēdiens restorānos nu jau kļuvis par normu, un attaisnojumi tam ir vienmēr, un, spriežot pēc tā, ka ciet aizveras tikai daļa, švaka ēdiena cienītāju rindas neplok. Tā diemžēl ir mūsu dzīves realitāte – nevis naudas trūkums, bet gan pilnīga neizpratne par to, par ko vispār ir vērts maksāt.

Lasīt tālāk »

RESTORĀNU NEDĒĻAS ROCKY ROAD - EQUUS, TINTO UN MIELOTAVA

28. okt. 2018, Nav komentāru

Tas ir garām, un katrs varam uzelpot. Pilsoniskais pienākums izpildīts, balsis saskaitītas un, uzzinot, par ko ir balsojis kaimiņš (nu ne jau tas...), sieva vai kolēģis, klusībā vai arī skaļi  varam noņirgties, nolamāties vai vienkārši uztaisīt ģimenes scēnu, tomēr dzīve iet uz priekšu un mans personīgais viedoklis sasaucās ar: при всём богатстве выбора другой альтeрнативы нет jeb pārfrāzējot - esmu uzticīgs izdarītai izvēlei, neatkarīgi no plašā piedāvājuma. Un tas, ne tikai stāvot pie vēlēšanu urnas. Savās domās esmu to pašu gatavs teikt arī par restorānu, kafejnīcu, bistro, food truck, esmu gatavs stāvēt ar burciņu rokās kādā no beziepakojumu veikaliem vai vienkārši trīcošām rokām ņurcīt savu auduma maisiņu pie bulciņu stenda jebkur. Tikai ar vienu nosacījumu. Gribu, lai ir garšīgi, kvalitatīvi, tīri, acij tīkami, svaigi un forši. Lai nav pārāk nopietni un samocīti, lai nav sajūta, ka šitais ir nācis ar sviedriem un asinīm, jo to vienmēr var just. Bet citādi esmu gatavs visam...

Lasīt tālāk »

MĪTISKAIS ČALIS JŪLIJS. JŪLIJS PUMPURS.

17. mar. 2018, Nav komentāru

Gribētu visus sveikt pavasara noskaņās, bet sorry, nekā! Tāpēc sveicu tāpat, ar to, kā ir! Par ko tad parunāsim šoreiz? Par to pašu veco, par ko tad vēl!  Par ēdienu, jeb precīzāk - par sūdīgu ēdienu, par pārlieku gozēšanos savā atspulgā, par pasakām, par kultūru, par skaistu gleznu uz pelēka fona, par mistiku, par morālām atraugām, par piedegušu brokoli, sliktu kūku noietu, savītušu kabaci un žulti, protams, kur tad bez tās?!

Lasīt tālāk »

Jaunākie ieraksti

  • NU KO, MĀS, LAIPNI LŪGTA
    3. mar. 2025
  • ĒDNĪCAS LĪMEŅA MALTĪTES RĪGAS RUDENS RESTORĀNU NEDĒĻĀ
    4. dec. 2024
  • NEXT-LEVEL ŠAŠLIKS_iesmi_bistro
    26. okt. 2024
  • Nostaļģija, saulriets manas pasaules malā, nepiepildījies sapnis un, kā jau katru gadu - Pāvilostas Laiva..
    25. aug. 2024
  • BEZTEKSTŪRAS DESIŅAS, BĀRDAINAS MĪDIJAS UN NETĪRAS ROKAS CITRUSOS, JEB KĀ MAN ATKAL MAZLIET NEPAVEICĀS...
    21. jūl. 2024
  • septiņpadsmit (mīnus piecpadsmit) pavasara mirkļi... Rosemarīnē un Koyjā
    11. jūn. 2024
  • 7! B7! (nejaukt ar 007)
    17. mar. 2024

Papildu saturs

Šeit var ievadīt papildus saturu. Ja papildus satura nav, tad šo bloku var noslēpt, nospiežot uz ikoniņas augšējā stūrī.

JEBKURAS ŠAJĀ BLOGĀ ESOŠAS FOTOGRĀFIJAS UN TEKSTS VAI TEKSTA DAĻA IR IZMANTOJAMAS PĀRPUBLICĒŠANAI TIKAI AR RAKSTISKU AUTORA ATĻAUJU.
Sadarbības piedāvājumiem - estmilis@inbox.lv