Pāriet uz galveno saturu
  • BLOGS
  • IN MEMORIAM
  • RESTORĀNU NEDĒĻAS

REĀLI RULLĒ!! VĪNA STUDIJAS RESTORĀNS.

17. janvāris, 2016 pl. 19:48, Nav komentāru

Prieks Jūs satikt jaunajā gadā!

Ceru, ka Ziemassvētkos un Jaunajā gadā apēstais ir jau nosēdies un Jums ir izdevies izvairīties no paliekošām, veselību graujošām sekām. Pēc neliela atelpas brīža esmu spēku pilns, un ar pietiekoši izstaipītu kuņģi, lai nekristu kaunā un varētu apēst (nobaudīt)  pietiekoši daudz, lai būtu par ko uzrakstīt.

Tie no Jums, kas interesējas par ēšanu, restorāniem, ēdienu kvalitāti un t.t., noteikti bija pamanījuši, ka tikko tika noteikti "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015". Kā varējām lasīt presē, tad šī vērtēšana notika divās kārtās - pirmajā kārtā interneta aptaujā balsoja vietējā mēroga eksperti, bet pēc tam vērtēšanu veica 14 pieredzējuši profesionāļi no vairākām Eiropas valstīm. Apmeklētajiem restorāniem tika piešķirti punkti par apkalpošanu, dzērieniem, ēdienu un atmosfēru. Rezultātā tika izskaitļoti 30 labākie, no kuriem dažos ir jau būts, uz dažiem pat netaisījos iet, bet tagad, iespējams, mainīšu savus plānus, un daži, uz kuriem labprāt dotos, ja mani turp uzaicinātu, vienkārši sakot - neesmu drošs, ka ēdienam jāmaksā tik dārgi, lai arī kas tur tiktu pasniegts!

Tagad varam būt priecīgi un pacilāti, jo beidzot mums ir pateikts, kur tad ir vislabāk, lai aizejot uz kādu no šīm vietām mēs jau iepriekš būtu pārliecināti par rezultātu un nemaz nemēģinātu kultivēt savu viedokli. Līdz nākošam TOP 30 ir vesels gads, tā kā jāsastāda plāns un jāmetas tas realizēt. Nezinu, kā Jūs, bet es atzīmēju sev kādu duci no godalgotajām vietām, kur vēlētos paviesoties un ar lielu prieku dalīšos savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos ar Jums.



Bet nu, pie lietas. Tā ir sanācis, ka mans gastronomiskais gads ir iesācies negaidīti labi. Nolēmu aiziet uz sava veida "kulta vietu". Šāds vārdu savienojums līdz šim man licis vien nosmīnēt, bet tagad jau esmu gatavs pieņemt, ka tādas vietas, un saku to bez mazākās ironijas un sarkasma, tiešam eksistē ne tikai restorānu īpašnieku jokainajās iedomās un netālo  apmeklētāju galvās, bet realitātē, dzīvē, mūsu Rīgā!!! Ja, jā, tā tas ir. To es saku par Vīna studijas restorānu. Tagad man pat ir kauns atzīties, ka līdz šim nekad šeit neesmu bijis, jo asociēju šo vietu vienīgi ar vīna dzeršanu, pliekanām meiteņu sarunām, a la "SEX and the city" un knapām uzkodām pie vīna. 

Ja jau es šodien tāds atklāts, tad atzīšos arī, ka neko nesaprotu no vīniem, to degustēšanas, skalināšanas, stenēšanas par ziedu, ogu, pļavas un t.t. aromātiem un par to saderību ar ēdienu. Man vienkārši patīk sarkanvīna glāzes, bet vīns kas man garšo ir Kagors un Monastirskaya izba, vasarā veldzējos ar Sangriju, bet reizi gadā, novembrī, izdzeru glāzi Beaujolais, jo tas man liekās tik dīvaini, ka ir tāds vīns, ko vari nobaudīt tik īsu sprīdi. Tajā ir savs šarms, lai gan par garšu varētu padiskutēt.

Tātad, Vīna studijas restorāns. Pirmais pārsteigums, kad iepriekšējā dienā knapi izdevās rezervēt galdiņu, un arī tikai augsto, jo vienīgais parastais galdiņš, ko varēju dabūt, bija pieejams tikai ierobežotu laiku līdz nākošai rezervācijai. Jāsaka paldies meitenei, kas mani par to informēja, citādi būtu sanācis kā apmeklējot jau aprakstīto MIO, kur mūs vienkārši izlika uz ielas sestdienas vakarā. Piebildīšu, ka kulinārijas vai restorānu vai kāds cits dievs tomēr mums stāvēja blakus, jo rezultātā tikām pie jauka, pasēdēšanai ērta (ēšanai ne tik, jo pārāk zems) bet pietiekoši komfortabla galdiņa bez laika ierobežojuma.

Līdz šim biju dzirdējis, ka lielāko daļu šīs vietas apmeklētāju sastāda sievietes. Un tā tas tiešām bija. Vienīgi nesaprotu kāpēc. Man restorāna interjers šķiet pat vairāk industriāls, nekā sievišķīgs, tāds "plaša profila" - moderns, funkcionāls, pat nedaudz robusts. Šeit varētu nākt visi - gan draudzenes, gan mātes ar meitām, gan vīri gados, gan jaunāki vai vecāki pārīši, gan kundzītes, gan studenti, gan draugu kompānijas. Šeit var vienkārši iedzert vīnu un palasīt avīzi, vai nosvinēt kādu atkalsatikšanos, gan kaut ko apēst un pasapņot. 

Ar šo visu gribu pateikt, ka jau pirmais iespaids ir patīkams un jūtos patiesi pārsteigts. Noģērbjamies, ieņemam ierādīto galdiņu un ilgi pētām ēdienkarti. Ilgi ne jau tāpēc, ka nekas neuzrunā, bet ilgi, tāpēc, ka visa kā tik daudz un viss izklausās tik garšīgs, ka esmu gatavs pasūtīt vairāk, nekā zinu, ka spētu apēst. Kad izvēle izdarīta, atslābstu, atlaižos krēslā un raugoties uz sniegoto Tērbatas ielu, un grimstot sarunās it kā nokļūstu citā pasaulē. Šī sajūta nepamet mani visu vakaru un esmu pārsteigts, ka tiešām to esmu piedzīvojis.

Liellopa tartars EUR 9,80


Ļoti garšīgs un brīnišķīgi pagatavots! Gaļiņa sakapāta līdz ļoti labai konsistencei, klāt pēc savas patikas var pievienot kaperus, sīpolu, mārrutkus un citas piedevas, lai veidotu  gaļas garšu atšķirīgu. Kraukšķīgas, simpātiskas maizes šķēlītes, paipalu oliņa, laims un salātu lapiņas ar balsamico mērci, padara šo ēdienu nobeigtu un pārdomātu. Jauki, ka pievēršot uzmanību detaļām un noformējumam, netiek aizmirsts par kvalitāti. Paldies!

Sīpolu -sarkanvīna zupa ar grana sieru EUR 5,80


Vēl viena atzīšanās. Nekad nebiju mēģinājis sīpolu zupu. Vienmēr baidījos no izmirkušās maizes un vārītu sīpolu sajūtas. Tāpēc šoreiz izgāju uz personisko risku un izvēlējos to, ko nepazīstu. Un ziniet ko? Man garšoja!  Sīpoli patīkamas konsistences, sarkanvīns jūtams, bet nepārsit buljona garšu, maizītes kraukšķīgas. Vienīgais,  gandrīz nemanīju sieru. Maziņš gabaliņš, kas peldēja zupā izskatījās tā, it kā būtu tur nejauši iekritis no kādas citas porcijas. Bet citādi jūtos lepns, ka spēju pārkāpt saviem aizspriedumiem un kļuvu par vēl vienu jaunu, pozitīvu pieredzi bagātāks.

Liellopa filejas salāti EUR 8,80


Dažādas salātu lapiņas, paprika, kartupelis. Viss bagātīgi sajaukts ar mērcīti, kas man, personīgi, likās nedaudz par "etiķainu", bet tas ir ļoti subjektīvi. Liellopa gaļa daudz un tas priecē, jo negadās bieži. Kas attiecās uz gaļas kvalitāti, tad jau pēc krāsas var redzēt, ka gabaliņi ir saņēmuši dažāda ilguma termisko apstrādi, kā rezultātā daži  ir patīkami rozā, bet daži pelēcīgi un pēc konsistences sausāki. Paša augšā, gozējas bez čaumalas vārīta ola - tāda, kā tai jābūt - apkārt apvilcies baltums, ko pārdalot, ārā iztek dzeltenums. Jauki!  Kopumā ēdiens sātīgs un garšīgs, atskaitot grauzdiņus, kas bija praktiski nesakožami. 

Risotto ar tīģergarnelēm, mīdijām un trifeļu eļļu EUR 9,80


Porcija liela un skaista. Uzreiz var redzēt, ka ir tīģergarneles un mīdijas. Risotto konsistence nedaudz par biezu, trūkst vijīguma. Izmantoti kaut kādi lieli rīsi, bet pagatavoti al dente, tā kā jābūt. Diemžēl ēdiena garšu nomāc dāsni pievienotā trifeļu eļļa, kurai piemīt ļoti spēcīgs aromāts, kas spēj nomākt jebkuru garšu. Tā noticis arī šoreiz. Gribētos vairāk sajust buljonu, sieru, baltvīnu, bet tagad pat nevaru apgalvot, vai visas šīs sastāvdaļas tur bija. 

Tvaicēta ātes fileja ar dārzeņu risotto un ceptu tomātu  EUR 13,80


Atkal skaisti un garšīgi! Zivs sulīga, garšīga un nav samocīta ar garšvielām. Risotto papildināts ar dārzeņiem, kas piedod ēdienam svaigumu, bez tam, šim nav pievienota trifeļu eļļa un garša ir maiga un patīkama, nedaudz šķiet, kā pēc saldā krējuma. Ceptais tomāts ar pesto piešķir ēdienam mazliet stiprumu, bet siera čipsis ir tas, ko vispār varētu grauzt vairumā. Diemžēl līdz šim, īpaši daudz nav nācies sajūsmināties par apēsto, tāpēc brīžiem pietrūks vārdi, bet ziniet, ka šie ēdieni liek domāt, ka bez bažām šeit varam izvēlēties jebko un tas neliks mums vilties.

Šokolādes fondants EUR 4,95


Skaisti un garšīgi, neskatoties uz to, ka fondants nebija īsti izdevies. Droši varēja vēl nedaudz pacept, lai vidus uzkarst, jo citādi sanāca plāns apvalks pildīts ar remdenu mīklu, kas protams ir garšīga arī pati par sevi, arī ēdot no bļodas, bet šajā desertā tomēr prasās, lai pārdalot to uz pusēm, ārā iztek karsta šokolādes lava, kas tik superīgi kontrastē ar auksto saldējumu...

Creme Brulee ar espresso EUR 4,80

Creme Brulee kā jau creme Brulee. Bez pārsteiguma, ja vien par pārsteigumu neuzskatīt to, ka nebija ne grama no solītās kafijas garšas. Parasts deserts, ar kārtīgu, dedzināta cukura kārtiņu, iepildīts burciņā, kas arī ir jauki, bet jau redzēts citur. Klāt pievienota bezē cepuma "atlūza", kas šķita vairāk bēdīga, nekā oriģināla. 

Tas par ēdienu. 

Kopumā ļoti cerīgi un saprotu, kāpēc šī vieta ir TOP 10. vietā un kāpēc šeit ir iepriekš jāparūpējas par rezervāciju. Ēdienkartē palika vēl daudz ēdienu, ko labprāt vēlētos baudīt un noteikti to vēl darīšu savam priekam. Apkalpošana ir pietiekoši profesionāla un neuzkrītoša, kas papildina patīkamo apmeklējuma pēcgaršu. 

Reāli jauki, ka ir iespēja padzerties ūdeni ne tikai no stikla pudeles par milzu cenu, bet arī no puslitra karafes pa EUR 0,50. Un vēl kas. Ja vēlēsieties paņemt kādu ēdienu līdzi, tad tas tiks uzservēts un  iesaiņots ne tikai skaisti, bet ar milzu rūpību. Tad atnākot mājās būsiet pārsteigti, ka varēsiet sajust sevi  ka restorāna, neskatoties uz to, ka mielosieties no no kartona kastītes ar koka piederumiem. Mīļi un patīkami!

Paldies, ka izlasījāt un aizdomājāties. 

P.S. Vai uzstādījāt mērķi šim gadam? Nē!!! Tad ar steigu! Jo tikai uzstādot mērķi, ir iespēja to sasniegt!



Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • NU KO, MĀS, LAIPNI LŪGTA
    3. mar. 2025
  • ĒDNĪCAS LĪMEŅA MALTĪTES RĪGAS RUDENS RESTORĀNU NEDĒĻĀ
    4. dec. 2024
  • NEXT-LEVEL ŠAŠLIKS_iesmi_bistro
    26. okt. 2024
  • Nostaļģija, saulriets manas pasaules malā, nepiepildījies sapnis un, kā jau katru gadu - Pāvilostas Laiva..
    25. aug. 2024
  • BEZTEKSTŪRAS DESIŅAS, BĀRDAINAS MĪDIJAS UN NETĪRAS ROKAS CITRUSOS, JEB KĀ MAN ATKAL MAZLIET NEPAVEICĀS...
    21. jūl. 2024
  • septiņpadsmit (mīnus piecpadsmit) pavasara mirkļi... Rosemarīnē un Koyjā
    11. jūn. 2024
  • 7! B7! (nejaukt ar 007)
    17. mar. 2024
JEBKURAS ŠAJĀ BLOGĀ ESOŠAS FOTOGRĀFIJAS UN TEKSTS VAI TEKSTA DAĻA IR IZMANTOJAMAS PĀRPUBLICĒŠANAI TIKAI AR RAKSTISKU AUTORA ATĻAUJU.
Sadarbības piedāvājumiem - estmilis@inbox.lv