KASDĀRZĀ 2, JEB IZNIEKOTĀ OTRĀ IESPĒJA!
Laikam ejot, atsevišķas mūsu atmiņas izbalē savukārt citas paliek tik pat spilgtas, kā sākumā. Ar manām ēšanu atmiņām ir līdzīgi - ir tādas, kas lēnām pazūd un lai tas nenotiktu, ik pa brīdim atgriežos pagātnē un tās nedaudz uzfrišinu, bet ir arī tādas, ko gribēdams nevaru aizmirst, un esmu spiests izdzīvot tās atkal un atkal.
Iesākot šo gadu, apņēmos apciemot kādu no aizgājušā gada favorītiem un arī kādu no neveiksminiekiem, lai paskatītos, kas par šo laiku ir mainījies uz labo vai arī uz slikto pusi. Mana izvēle krita uz KASDĀRZĀ, pateicoties kam iepriekš tapa viens no maniem mīļākiem rakstiem par vilšanās tēmu. Jāsaka, ka ja iepriekšējais apmeklējums būtu bijis tāds kā šis, tad šis sulīgais raksts izpaliktu, tā kā savā ziņā esmu Kasdārzā pateicīgs, ka pateicoties viņu kulināriem antišedevriem, man bija iespēja startēt ar vienu no indīgākajiem aprakstiem Ēstmīļa vēsturē.
Neskatoties uz visu iepriekš minēto, biju gatavs dot šai vietai otro iespēju īpaši pēc tam, kad no Zirņa kunga rakstītā kādā no "Sestdienas" numuriem uzzināju, ka šamējie ir mainījuši šefu! Tas taču restorānam gandrīz kā jauna ēra! Tagad pie šprices esot smaidīga rumāniete (it kā tam būtu jebkāda nozīme) Diemžēl nevarēšu sajūsmā citēt Gēti, jo ar nodomu izvēlējos citus ēdienus nekā Zirņa kungs un Co, tāpēc uzreiz pateikšu, ka mana šī gada izvēle neko daudz kvalitātes ziņā neatpalika no iepriekšējās, tomēr taisnības labad jāsaka, ka šoreiz, atsevišķas ēdienu sastāvdaļas, konkrētāk - divas, bija pozitīvas atsauksmes vērtas, bet kopumā sanāca, ka vienīgo kaifu noķēru no fonā skanošo FAT Freddy`s Drop - "Bkackbird", kas pretēji šeit dabonamam ēdienam vienmēr ir tāds kā gaidu!
Bet pietiek tarkšķēt, pastāstīšu par ēdienu, jo galu galā šis nav nekāds melomānu tusiņš, bet nopietns ēdošo ļaužu daidžests!
Ar zāli barota (padomā tik!) liellopa steiks ar putotu pastinaku biezeni, sīpolu konfitu, burkānu tagliatelle un Kasdārzā demi glace mērce EUR 19,80
Pilnīgi aizelsos rakstot, bet paralēli mēģinu atcerēties par tiem tagliatelle. Ā, varbūt tās ir burkānu plēksnes pa virsu gaļai? Bet kāpēc tāds nosaukums? Un sīpolu konfits? Tam vispār neredzu jēgu, jo kamdēļ vajadzētu gatavot sīpolus šādā veidā? Īstenībā vienalga, tāpat tie garšoja kā sīpolu zapte. Un tas nav slikti, jo man, piemēram, sīpolu zaptes patīk. Ko vēl varu pieminēt? Nav vairs sastopami mistiskie mikrodārzeņi un gaļai vairs nav tā jocīgā piegarša. Pastinaku biezenis labs, bet pati gaļa, diemžēl, nedaudz pārcepta un stiegraina. tāpēc ieguvusi pārceptai gaļai raksturīgo pelēcīo nokrāsu. Vien pašā vidū, manāms maliet no rozā...
Skandināvijas laša steiks ar seleriju- riekstu
biezeni un cukīnī tagliatelle EUR 14,80
Eu, šmaukšanās! Biezenis tas pats kas steikam!
No selerijas un vēl jo vairāk no riekstiem ne smakas! Ar makaronu vārdā
nosaukto cukīnī, acīmredzot domātas tās dažas cukīnī mizas strēmelītes.
Saprotu, ka gribās ēdienkartē iekļaut ko interesantu, stilīgu un īpašu, bet ar
nosaukumu vien ir par maz. Mēs taču visi zinām, kas ir tagliattele un zinām, kā
tie izskatās:
Tā kā ir kā ir. Teikšu, ka doma nav slikta,
bet izpildījums pieklibo, jo ne vienā ne otrā ēdienā pieteiktie tagliatelle
nemaz nelīdzinās savam prototipam, neatkarīgi no kā tie būtu pagatavoti un līdz ar to izskatās nožēlojami. Nosauciet
tos citādi, vai vienkārši ņemiet ārā. Tā būs godīgāk!
Un jā, kas ar pašu lasi? Nu švaks. Krietni
pārcepts. Tik skaists gabals, bet pagatavots bez mīlestības!
Blāvs, sauss, bet par cik šis ir revanša
raunds, ja salīdzinām ar pagājušajā reizē ēsto buti, tad šis ir kings!
Un ja kas, tā pesto veidīgā mērcīte maliņā, vispār šeit neiederās. Tas
tā...
Šokolādes ābolu kūka EUR 5
Jūs jau zināt, ka man patīk intriga... Nedaudz pasapņosim par kūku... Nu piemēram, tā varētu būt tāda
Vai varbūt tāda...
Vai vismaz tāda...
A vot nē!
Jā, jā...tas plānais, ķepīgais plācenis ir solītā šokolādes ābolu kūka. Ko lai vēl piebilst, pat tā īsti nezinu. Neplānotais saldējums, kas viennozīmīgi nebija pašu gatavots un pat no gatavajiem nopērkamajiem nebija tas labākais, visu tikai vēl vairāk sabojāja.
Katrā ziņā esmu šeit otrreiz pabijis un man vairs nav jāuztraucas, ka moška esmu kaut ko labu palaidis garām. Tā īsti neieraudzīju solītās jaunās pavāres pienesumu un iesējams, ka "ziemas ēdienkarte" uz kuru uzrāvos, drīzumā nomainīsies uz vasaras un tad atkal uz ziemas un tā tālāk.... , bet pretēji jaunajai MUUSU ēdienkartei, kuru ar lielu prieku iešu iemēģināt, šīs mani vairs neinteresē, piedodiet!
P.S. Nu labi, lai jums arī tiktu kas patīkams no šī, noklausieties, tā teikt saldajā ēdienā
Fat Freddy's Drop, Blackbird Live at Village Underground, London